Επίσημη επίσκεψη στην Ολλανδία, χωρίς την Βαλερί Τριερβελέρ η οποία ξεκουράζεται μετά το εξιτήριό της το Σάββατο από το νοσοκομείο, πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου προέδρου εδώ και 14 χρόνια η οποία εντάσσεται σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Ο Φρανσουά Ολάντ έγινε δεκτός από τον βασιλιά και την βασίλισσα της Ολλανδίας, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και μέλη της κυβέρνησης. Αναμένεται επίσης να συμμετάσχει σε οικονομικό γαλλο-ολλανδικό οικονομικό φόρουμ και να μιλήσει σε Ολλανδούς επιχειρηματίες.

«Ξαναβρίσκουμε έναν κοινό δρόμο» διαβεβαιώνουν τα Ηλύσια, υποστηρίζοντας ότι είναι υπερβολική η άποψη ότι οι δυο χώρες ανήκουν σε «διαφορετικά στρατόπεδα» κυρίως στον οικονομικό τομέα, όπου η Ολλανδία υιοθετεί μια προσέγγιση πολύ πιο φιλελεύθερη από ότι η Γαλλία.

Η Βαλερί Τριερβελέρ που πήρε εξιτήριο το περασμένο Σάββατο, μετά από 8 ημέρες νοσηλείας έπειτα από τις αποκαλύψεις για την σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ, δεν τον συνοδεύει στο επίσημο ταξίδι. Η πρώτη κυρία, που χρειάζεται να ξεκουραστεί για λίγες μέρες, όπως αναφέρουν συνεργάτες της, εξέφρασε τις ευχαριστίες της και την συγκίνησή της για τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε μέσω ταχυδρομείου και διαδικτύου.