Σε βραχυκύκλωμα αποδίδει η Αστυνομία τη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα τα ξημερώματα στην αποθήκη της εταιρείας Χαρίλαος Σταυράκης, στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λάρνακα.

Από τη φωτιά έγιναν παρανάλωμα του πυρός διάφορα υλικά, όπως παρκέ και άλλα εύφλεκτα υλικά, αξίας 20 περίπου χιλιάδων ευρώ. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φωτιά, ύστερα από τις εξετάσεις και έρευνες ανδρών της Δύναμης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα. Από τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 3 τα ξημερώματα δεν κινδύνεψαν ζωές, ενώ η αποθήκη καταστράφηκε ολοσχερώς. Από τους καπνούς της φωτιάς επηρεάστηκε και το κατάστημα της εταιρείας που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μακαρίου. 

Εξάλλου, σε μια άλλη εξέλιξη, εντοπίστηκε ο εκσκαφέας τον οποίο χρησιμοποίησαν άγνωστοι για να σηκώσουν τον κερματοδέκτη που υπήρχε σε πρατήριο βενζίνης που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αρτέμιδος στη Λάρνακα. Ο εκσκαφέας εντοπίστηκε πίσω από το πρατήριο και παραλήφθηκε από την αστυνομία για τις απαραίτητες έρευνες και εξετάσεις. 

Η κλοπή του κερματοδέκτη, που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη περιείχε το ποσό των 2,160 ευρώ, έγινε αντιληπτή από τον ίδιο γύρω στις 6 το πρωί όταν πήγε για να αρχίσει εργασία. Η Αστυνομία παρέλαβε ήδη το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει το πρατήριο και άρχισε έρευνες, προκειμένου να λάβει περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα των  δραστών.

Δύο πυρκαγιές σε αυτοκίνητα στην επαρχία Αμμοχώστου 

Εν τω μεταξύ, δύο πυρκαγιές σε αυτοκίνητα ξέσπασαν με διαφορά 20 λεπτών η μία από τη άλλη, στην επαρχία Αμμοχώστου.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στις 02:00 σε αυτοκίνητο που ανήκει σε 26χρονο και ενώ αυτό βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία του. Τη φωτιά αντιλήφθηκε η μητέρα του, η οποία κατέσβησε τη φωτιά πριν αφιχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου.

Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε στις 02:20 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 28χρονης και ενώ αυτό βρισκόταν σταθμευμένο πίσω από νυκτερινό κέντρο στο Παραλίμνι, με αποτέλεσμα το όχημα να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.