Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στο Μπανγκλαντές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η βόμβα εξερράγη στην κατοικία του Αφάζ Ουντίν, βουλευτή του κόμματος της Λαϊκής Ενωσης, κοντά στην πόλη Χούστια, 300 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Ντάκα.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν πιστεύει ότι η επίθεση αυτή σχετίζεται με τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα όταν περίπου 4.000 άνθρωποι διαδήλωναν προσπαθώντας να εμποδίσουν τις αρχές να διώξουν την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό Μπεγκούμ Χαλέντα Ζία από το σπίτι όπου ζει τα τελευταία 40 χρόνια.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Ντάκα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα βίαια επεισόδια επεκτάθηκαν σε περισσότερες από 20 πόλεις και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και την αστυνομία περίπου 4.000 διαδηλωτές που κρατούσαν πέτρες και ξύλα έβαλαν φωτιά σε οχήματα και επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών κοντά στα γραφεία του Εθνικιστικού Κόμματος της πρώην πρωθυπουργού.