Στο Νταβός της Ελβετίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι 'Αμποτ, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών των ισχυρότερων χωρών του κόσμου. Στόχος του 'Αμποτ είναι να συζητήσει και προωθήσει την ατζέντα των προτεραιοτήτων της Αυστραλίας ενόψει της διάσκεψης των G20 που θα γίνει στο Μπρίσμπαν τον προσεχή Νοέμβριο. 

Πριν αναχωρήσει για το Νταβός, ο Τόνι 'Αμποτ δήλωσε ότι επιδίωξη της Αυστραλίας είναι να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Κορυφής στο Μπρίσμπαν των ηγετών των 20 οικονομικά πιο ισχυρών χωρών του κόσμου. 

Η Αυστραλία θέλει να προωθήσει την διεύρυνση της συμφωνίας για το ελεύθερο εμπόριο, την αναβάθμιση του εφοριακού συστήματος ώστε να αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που πλήττει όλες της χώρες και τη βελτίωση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοια οικονομική κρίση σαν αυτή που έπληξε την παγκόσμια οικονομία το 2008. 

Αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία που δίνεται στον αυστραλό πρωθυπουργό να συναντηθεί με του ισχυρούς ηγέτες του κόσμου και να αναφερθεί στην αυστραλιανή ατζέντα της συνάντησης των G20 που θα προωθήσει η Αυστραλία.