Εντάθηκαν οι συγκρούσεις στο κέντρο του Κιέβου ανάμεσα στους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης που επιτίθενται με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που απαντούν κάνοντας χρήση σφαιρών από καουτσούκ και βομβίδων κρότου-λάμψης. 

Οι συγκρούσεις επικεντρώνονται στον δρόμο που οδηγεί στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε παράταξη, ενώ οι διαδηλωτές έχουν οχυρωθεί πίσω από αστυνομικά οχήματα που πυρπολήθηκαν τις τέσσερις τελευταίες ημέρες κατά τις οποίες αναζωπυρώθηκαν οι συγκρούσεις στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. 

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι οι "τρομοκράτες" απειλούν τη ζωή των απλών πολιτών στο Κίεβο και προειδοποίησε ότι οι "εγκληματικές" ενέργειες των διαδηλωτών θα τιμωρηθούν. 

Απευθυνόμενος στο ουκρανικό υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σε μικρή απόσταση από το θέατρο των συγκρούσεων ο Μικόλα Αζάροφ είπε: "Τρομοκράτες από το Μεϊντάν (Πλατεία της Ανεξαρτησίας) συνέλαβαν δεκάδες ανθρώπους και τους ξυλοκόπησαν...Δηλώνω επισήμως ότι πρόκειται για εγκληματίες που πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους". 

Ο ουκρανός πρωθυπουργός επέρριψε στους ηγέτες της αντιπολίτευσης την ευθύνη για την κρίση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι αυτοί οργάνωσαν τις διαδηλώσεις που αποσταθεροποίησαν τη χώρα.

TAGS