Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως ζητούν ορισμένες μεγάλες δυνάμεις προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στη χώρα, επανέλαβε σήμερα ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Ομράν αλ Ζόχμπι.

Ο Άσαντ «δεν θα φύγει», είπε ο Ζόχμπι μιλώντας, στο περιθώριο της συνόδου «Γενεύη 2» στους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι στην αίθουσα τύπου της συνόδου, στο Μοντρέ.

Ο Σύρος υπουργός κάλεσε επίσης όλον τον κόσμο να βοηθήσει τη συριακή κυβέρνηση «να πολεμήσει την τρομοκρατία», αναφερόμενος στους αντάρτες.

Ο Ζόχμπι κατηγόρησε εξάλλου τις αντιπροσωπείες που μετέχουν στην ειρηνευτική σύνοδο ότι διασπείρουν «ψεύδη και λάθος πληροφορίες» για τη χώρα του και ότι «παραποιούν την αλήθεια».

Προειδοποίησε επίσης ότι οι επικριτικές δηλώσεις εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σαουδικής Αραβίας εγείρουν αμφιβολίες για τη «νομιμότητα» των συνομιλιών.

«Όλες οι ομιλίες ήταν γεμάτες ψέματα, τους έλειπαν βασικές πληροφορίες και ήταν σχεδιασμένες για να προβάλουν μια αρνητική εικόνα της Συρίας. Πώς μπορούμε να φτάσουμε σε μια επιτυχή συμφωνία εάν αυτοί που διοργανώνουν τις διαπραγματεύσεις τάσσονται με τη μία πλευρά μόνο;», κατέληξε.