Στη σύλληψη τριών παλαιστινίων, οι οποίοι φέρονται ως ύποπτοι για το σχεδιασμό επιθέσεων κατά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Τελ Αβίβ, κατά ενός συνεδριακού κέντρου στην Ιερουσαλήμ καθώς και κατά υπεραστικών λεωφορείων, προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας. 

Δύο από τους υπόπτους είναι από την ανατολική Ιερουσαλήμ και ο τρίτος από την περιοχή Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένα μέλος της αλ-Κάιντα στη Λωρίδα της Γάζας, ο Αρίβ αλ-Σχαμ, στρατολόγησε τους τρεις υπόπτους για να σχηματίσουν τρεις ανεξάρτητους μαχητικούς πυρήνες. Οι αρχές ασφαλείας του Ισράηλ πιστεύουν ότι ο αλ-Σχαμ έλαβε εντολές απευθείας από τον Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, τον αιγύπτιο ηγέτη της Αλ Κάιντα. Ο αλ-Σχαμ φέρεται να επικοινωνούσε με τους τρεις στρατολογημένους μαχητές μέσω Skype και Facebook. 

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει έρθει σε επαφή με τις ισραηλινές αρχές σχετικά με τις απειλές και παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ανέφερε η εκπρόσωπός του, Μαρί Χαρφ στην Ουάσιγκτον.
Ο ένας εκ των υπόπτων ονομάζεται Χαλίλ Άμπου Σάρα, είναι 23 ετών και φέρεται να προετοίμαζε τις επιθέσεις κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ και κατά υπεραστικού λεωφορείου που θα έφευγε από την Ιερουσαλήμ προς την εβραϊκή περιοχή Μααλέχ Αντουμίμ. 

Σύμφωνα με την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ. ο ύποπτος παρακολουθούσε το βαθμό της ασφάλειας του κτηρίου της αμερικανικής πρεσβείας από τον παραλιακό δρόμο της πόλης στις ακτές της Μεσογείου. Σε ό,τι αφορά την επίθεση κατά των λεωφορείων , το σχέδιο προέβλεπε ο δράστης να πυροβολήσει τα ελαστικά του οχήματος για να το ακινητοποιήσει και στη συνέχεια να επιτεθεί στους επιβάτες καθώς και στις δυνάμεις ασφαλείας και στους διασώστες που θα έφταναν στην περιοχή της επίθεσης. 

Ο δεύτερος ύποπτος από την ανατολική Ιερουσαλήμ φέρεται να παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι σχεδίαζε την απαγωγή ενός στρατιώτη ενώ ο τρίτος είχε συμφωνήσει να σχηματίσει ένα κύτταρο σαλαφιστών τζιχαντιστών στη βόρεια Δυτική Όχθη.