Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει αυξήσεις φόρων για εισπρακτικούς λόγους εντός του 2011, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ μιλώντας σε συνάντηση επιχειρηματιών.

Ο Χάρπερ είπε επίσης πως στο πρόγραμμα της Οικονομικής Δράσης θα περιληφθεί έκπτωση φόρου 500 δολαρίων για τα μαθήματα τέχνης των παιδιών.

Στην, προεκλογικού χαρακτήρα, ομιλία του ο καναδός πρωθυπουργός επανέλαβε μια σταθερή τοποθέτησή του, ότι δηλαδή ο Καναδάς έχει την "ισχυρότερη οικονομία" στο G8, ενώ διεμήνυσε πως ο επικείμενος προϋπολογισμός δεν θα περιλαμβάνει φόρο για το διοξείδιο του άνθρακα ούτε άνοδο στη φορολογία των επιχειρήσεων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Φιλελεύθεροι και το Νεοδημοκρατικό Κόμμα δήλωσαν πως θέλουν να αναστραφεί η απόφαση της κυβέρνησης γιά περικοπή φόρου για τις επιχειρήσεις που τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο. Η κυβέρνηση των Συντηρητικών μπορεί να πέσει αν καταψηφισθεί ο προϋπολογισμός που θα καταθέσει στο κοινοβούλιο για ψήφο εμπιστοσύνης στις 22 Μαρτίου. Σε αυτή την περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές.

Ο Στίβεν Χάρπερ τέλος επισήμανε πως οι Καναδοί μπορούν να περιμένουν περισσότερα χρήματα στην επιστημονική έρευνα.