Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες της ουκρανικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, με τους φόβους για αιματοχυσία να εντείνονται.

Σε δηλώσεις του τα ξημερώματα της Παρασκευής ο εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε στους συγκεντρωμένους οπαδούς της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης ότι δεν προέκυψε τίποτε από τις συνομιλίες με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, προσθέτοντας όμως ότι πλέον φοβάται πιθανή αιματοχυσία

«Ώρες συνομιλιών δαπανήθηκαν για το τίποτα δεν υπάρχει νόημα να κάθεται κανείς σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων με κάποιον που έχει ήδη αποφασίσει να σας εξαπατήσει» ανέφερε ο Κλίτσκο στους διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας ζητώντας τους να μην υπάρξει αιματοχυσία. 

«Ειλικρινά εύχομαι ότι δεν θα υπάρξει αιματοχυσία και ότι δεν θα σκοτωθούν άνθρωποι ... Θα επιβιώσουμε, αλλά φοβάμαι ότι θα υπάρξουν θάνατοι, το φοβάμαι αυτό», δήλωσε ο πρώην πυγμάχος που πλέον ηγείται της αντιπολίτευσης στη Ουκρανία. «Ξέρω πως η κατάσταση είναι τεταμένη, ξέρω πως οι προσδοκίες είναι υψηλές , γνωρίζω ότι πολλοί θα απογοητευτούν », είπε ο Κλίτσκο.

«Το μόνο πράγμα που πήραμε από τη συνάντησή μας με τον Γιανουκόβιτς, είναι μια υπόσχεση ότι θα απελευθερώσει όλους τους ακτιβιστές », συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος απέρριψε κάθε αίτημα παραίτησης του ίδιου ή της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, στην πλατεία της Ανεξαρτησίας παραμένουν συγκεντρωμένοι χιλιάδες πολίτες, που είχαν λάβει από νωρίς θέσεις απέναντι από τις διμοιρίες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.