Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σήμερα στο Κάιρο, σε βομβιστική επίθεση, την τέταρτη μέσα σε μία ημέρα, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Ο εκπρόσωπος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια βόμβα μικρής ισχύος εξερράγη σε μια μεγάλη οδική αρτηρία που οδηγεί στις Πυραμίδες της Γκίζας, την παραμονή της τρίτης επετείου από την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ από την προεδρία. Από την έκρηξη αυτή, στην οδό Χάραμ, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι επτά.

Νωρίτερα, στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί άλλη μία επίθεση, χωρίς θύματα.

Λίγο μετά τα ξημερώματα σήμερα η αιγυπτιακή πρωτεύουσα συγκλονίστηκε από την πρώτη επίθεση: Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας, στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 70. Τρεις ώρες αργότερα, μια βόμβα μικρής ισχύος σκότωσε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους 4 ανθρώπους.

Στο δρόμο που οδηγεί στις Πυραμίδες σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας. Στην περιοχή αυτή είχαν συγκεντρωθεί περίπου 2.000 διαδηλωτές. Ορισμένοι από αυτούς έκαιγαν λάστιχα και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.