Βόμβα εξερράγη σήμερα κοντά σε ακαδημία της αστυνομίας στο Κάιρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ίδια ώρα μια αιγυπτιακή οργάνωση που εμπνέεται από την αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις τέσσερις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις με στόχο την αστυνομία στο Κάιρο και συνέστησε στους «Μουσουλμάνους» να μείνουν μακριά σήμερα από τις εγκαταστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας.

Σε ένα φόρουμ τζιχαντιστών, η ισλαμική οργάνωση Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες, η οποία πραγματοποιεί από καιρό επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στη Χερσόνησο του Σινά, ανέλαβε την ευθύνη για τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους χθες στο Κάιρο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις  χθεσινές τέσσερις επιθέσεις που συγκλόνισαν την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Μία επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στόχος της οποίας ήταν τα κεντρικά γραφεία της αιγυπτιακής αστυνομίας, αλλά και 3 ακόμα εκρήξεις σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Κάιρο, καθώς μαχητές ενέτειναν τις επιθέσεις τους κατά της κυβέρνησης, η οποία έχει την υποστήριξη του στρατού. 

Φρουροί ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον ενός βομβιστή αυτοκτονίας στην προσπάθειά του να οδηγήσει το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Κάιρο. Η έκρηξη που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 70, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μία οργάνωση, η οποία έχει δηλώσει ότι έμπνευσή της αποτελεί η Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο της αστυνομίας και σε ένα κοντινό μουσείο τέχνης.

«Η έκρηξη ήταν ενάντια στην καταπιεστικές και άπιστες δυνάμεις ασφαλείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Ανσάρ Μπείτ αλ-Μακντές, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για αρκετές ακόμα επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας, από τον περασμένο Ιούλιο.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη επίθεση, μία βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας στην περιοχή Ντόκι του Καΐρου, με αποτέλεσμα 1 άνθρωπος να σκοτωθεί και 14 ακόμα να τραυματιστούν.

Μία τρίτη βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αστυνομικό τμήμα κοντά στις Πυραμίδες της Γκίζας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.

Μία τέταρτη βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα κινηματογραφικό συγκρότημα στην περιοχή Χάραμ, νότια του Καΐρου, σκοτώνοντας 1 άνθρωπο και τραυματίζοντας 7 ακόμα. Λίγο αργότερα η αστυνομία κατάφερε να εξουδετερώσει μία ακόμη βόμβα στην ίδια περιοχή, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.