Επιμέλεια: Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί έπειτα από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο στην Κολούμπια του Μέριλαντ στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η τοπική αστυνομία ένας από τους δράστες βρέθηκε νεκρός. Δίπλα του εντοπίστηκε όπλο και πυρομαχικά.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα σε ένα σημείο του εμπορικού κέντρου, επιβεβαιώνοντας το σενάριο για έναν δράστη. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα, ενώ όπως ανακοινώθηκε μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε ο χώρος θεωρείται πλέον ασφαλής.

Ο χώρος θα παραμείνει κλειστός για σήμερα για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τουλάχιστον δύο τραυματίες έχουν διακομιστεί σε τοπικό νοσοκομείο.

Η Κολούμπια προάστιο της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον έχει πληθυσμό περίπου 100.000 ανθρώπων, ενώ στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο συχνάζουν πολλές οικογένειες τα σαββατοκύριακα λόγω των 200 καταστημάτων τα οποία στεγάζει και τους χώρους παιγνιδιού που διαθέτει.

Οι επιθέσεις ενόπλων είναι ένα συχνό φαινόμενο στις ΗΠΑ, γεγονός που προκαλεί συχνά εκκλήσεις να αυξηθούν τα μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η NRA, το πανίσχυρο λόμπι των υποστηρικτών της οπλοφορίας.

Η σφαγή 20 παιδιών και έξι ενηλίκων σε ένα σχολείο του Κονέτικατ (βορειοανατολικές ΗΠΑ) τον Δεκέμβριο του 2012 είχε ωθήσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να εντείνει τις προσπάθειές του ως προς αυτό, αλλά το σχέδιο νόμου που κατάρτισε η κυβέρνησή του συνάντησε σφοδρή αντίσταση στο αμερικανικό Κογκρέσο.