Σε σωφρονιστικό κατάστημα στη Νυρεμβέργη πέρασε το Σαββατοκύριακο ο πρώην επικεφαλής των γιουγκοσλαβικών και κροατικών μυστικών υπηρεσιών Γιόσιπ Πέρκοβιτς, ο οποίος εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή από την Κροατία στη Γερμανία, όπου θα δικαστεί για ανάμειξη στη δολοφονία του Κροάτη αντιφρονούντα Στιέπαν Τζουρέκοβιτς, το 1983, κοντά στο Μόναχο. 

Ο Πέρκοβιτς έμεινε στη Νυρεμβέργη καθώς οι γερμανικές αρχές έκριναν ότι οι φυλακές του Μονάχου δεν έχουν τις κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας προκειμένου να κρατηθεί εκεί ο Πέρκοβιτς, όπως δήλωσε ο Γερμανός δικηγόρος του Πέτερ Βάγκνερ στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina. 

Ο κ. Βάγκνερ εκτίμησε πως η απόφαση αυτή ελήφθη κατά πάσα πιθανότητα εξαιτίας του γεγονότος ότι στις φυλακές του Μονάχου υπάροχυν πολλοί κρατούμενοι από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, γεγονός που ενέχει ίσως κινδύνους για τον πελάτη του. 

Ωστόσο, μόλις διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες- άμεσα -ο πρώην επικεφαλής των γιουγκοσλαβικών και κροατικών μυστικών υπηρεσιών θα μεταφερθεί στο Μόναχο. 

Το ακριβές κατηγορητήριο κατά του Πέρκοβιτς, σύμφωνα με το συνήγορό του, αναμένεται να εκδοθεί μέσα στους επόμενους τρεις έως τέσσερις μήνες. 

Ο κ. Βάγκνερ είπε ακόμη πως θα επισκεφθεί τον πελάτη του στις φυλακές του Μονάχου και θα ξεκινήσει να ετοιμάζει την υπεράσπισή του μόλις έχει στα χέρια του τα κατάλληλα έγγραφα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Ο Πέρκοβιτς συνελήφθη στο σπίτι του, στο Ζάγκρεμπ, την 1η Ιανουαρίου, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος από τη Γερμανία. Δύο ημέρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους προκειμένου να αποκλειστεί τυχόν διαφυγή του. Στις 8 Ιανουαρίου, δικαστήριο του Ζάγκρεμπ αποφάσισε την έκδοσή του στη Γερμανία και η μεταφορά του έγινε στις 24 του ίδιου μήνα.