Η γαλλική προεδρία διέψευσε τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον γερμανικό Τύπο σύμφωνα με τις οποίες ο Πέτερ Χαρτς, ο πατέρας της μεταρρύθμισης της γερμανικής αγοράς εργασίας υπό τον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ , θα αναλάβει θέση συμβούλου του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο, η προεδρία επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες είχαν "άτυπη συνομιλία". 

Φρανσουά Ολάντ το δέχθηκε εδώ και δύο μήνες κατόπιν δικού του αιτήματος για μία άτυπη συνομιλία μίας ώρας και για να του απευθύνει πρόσκληση για ένα συμπόσιο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ακιλίνο Μορέλ, σύμβουλος του Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας στην Τουρκία. "Διαψεύδω ότι εκτελεί ή θα αναλάβει χρέη συμβούλου", είπε. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του σημερινού φύλλου της γερμανικής εφημερίδας Saarbrucker Zeitung, ο Πέτερ Χαρτς, ο πατέρας της Ατζέντας 2010, των μεταρρυθμίσεων στη γερμανική αγορά εργασίας υπό τον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, θα αναλάβει χρέη συμβούλου του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ

Ο πρώην σύμβουλος του Γκέρχαρντ Σρέντερ και εμπνευστής της Ατζέντας 2010, αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για τη συνομιλία του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Ζάαρλαντ. 

Ο Πέτερ Χαρτς, πρώην μέλος του διευθυντηρίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, επιφορτίσθηκε το 2002 από τον καγκελάριο Σρέντερ με την παρουσίαση πακέτου μεταρρυθμίσεων της γερμανικής αγοράς εργασίας. 

Η περίφημη "Ατζέντα 2010" αναμόρφωσε ριζικά το γερμανικό κράτος πρόνοιας και είχε ως στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας που έπληττε την οικονομία της Γερμανίας.