Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να άρει την πολιορκία των φιλοκυβερνητικών χωριών στη βόρεια Συρία στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας να ελαφρυνθεί η πολιορκία των πόλεων και από τις δύο πλευρές.

Ο Λουάι αλ Σάφι, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα μετά το πέρας της πρωινής συνάντησης μεταξύ των δύο αντίπαλων πλευρών, ότι οι μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι διατεθειμένοι να άρουν την πολιορκία των σιιτικών χωριών Νουμπλ, αλ Ζαχρα και αλ Φούα.

Όμως ο αλ Σάφι επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Άσαντ δεν έχει συμφωνήσει να άρει την πολιορκία στην παλιά πόλη της Χομς, κάτι που θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία οποιασδήποτε συμφωνίας.

«Ζητήσαμε από το καθεστώς να άρει την πολιορκία όλων των πόλεων και συμφωνήσαμε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός να άρει την πολιορκία του από όλες τις πόλεις και τα χωριά της Συρίας. Υπάρχουν τρεις πόλεις που είναι περικυκλωμένες από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό γιατί χρησιμοποιούνταν από το καθεστώς για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Χαλεπιού», σημείωσε ο αλ Σάφι.