Η Βαλερί Τριερβελέρ, η πρώην σύντροφος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η οποία επισκέφθηκε σήμερα μια παραγκούπολη στη Βομβάη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν θα ασχοληθεί πια με το πολιτικό ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να αφιερωθεί περισσότερο στο ανθρωπιστικό της έργο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα της δημοσιογράφου, η Τριερβελέρ απάντησε: «Θα συνεχίσω, αλλά δεν κάνω σχέδια, είναι πολύ νωρίς».

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, κριτικός λογοτεχνίας στο περιοδικό Paris Match, δε σκέφτεται πάντως να επανακάμψει στην κάλυψη της πολιτικής: «Δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο κι (εξάλλου) αυτό θα ήταν πολύ περίπλοκο».

Η Τριερβελέρ, η οποία εξακολουθεί και βρίσκεται στη Ινδία στο πλαίσιο επίσκεψης της με σκοπό την υποστήριξη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Action Contre La Faim («Δράση κατά της Πείνας»), δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στη Βομβάη.

«Είμαι πολύ ευτυχής εδώ, με πιέζουν να φύγω, αλλά δεν έχω καμία όρεξη να φύγω» τόνισε. «Δεν έχω ανάγκη να αλλάξω διάθεση» προσέθεσε η Τριερβελέρ, η οποία πραγματοποίησε στην Ινδία την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά το χωρισμό της με το Φρανσουά Ολάντ.

Η δημοσιογράφος, η οποία αναμένεται να ταξιδέψει για το Παρίσι απόψε, περιηγήθηκε για μία ώρα στους δρόμους της παραγκούπολης Μαντάλα της Βομβάης.

«Με ευχαριστεί να γνωρίζω διαφορετικούς ανθρώπους, που έχουν ανάγκη βοήθεια και μαζί με την οργάνωση ACF βρισκόμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε με αυτό το επισιτιστικό πρόγραμμα» τόνισε η ίδια.

Ερωτηθείσα εάν επιθυμεί να συνεχίσει την ανθρωπιστική της δράση, η Τριερβελέρ απάντησε: «Ναι, και πιο συγκεκριμένα προς όφελος των άπορων παιδιών».