Την Πέμπτη αναμένεται τελικά να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) των Ηνωμένων Εθνών το ψήφισμα για την εξάμηνη ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Με βάση το σχέδιο ψηφίσματος που παρουσίασαν οι Βρετανοί, ολοκληρώθηκαν οι ανεπίσημες διαβουλεύσεις των μελών του Σώματος.

Το τελικό κείμενο, που αναμένεται να εγκριθεί την Πέμπτη, είναι πανομοιότυπο με το προηγούμενο ψήφισμα, όσον αφορά την αποστολή της Δύναμης στο νησί, και «κάποια αλλαγή» που έγινε στην παράγραφο για το Κυπριακό φαίνεται να ικανοποιεί την κυπριακή πλευρά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Όπως αναφέρεται, το σχέδιο ψηφίσματος στηρίζεται στη δήλωση του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ιορδανού μόνιμου αντιπρόσωπου, της περασμένης Τετάρτης, στην οποία υπογραμμιζόταν ότι τα μέλη του ΣΑ εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την πολιτική διαδικασία στην Κύπρο και στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των πλευρών στο κοινό ανακοινωθέν το «συντομότερο δυνατόν», που θα οδηγήσει στην επανέναρξη «ουσιαστικών και αποτελεσματικών συνομιλιών».