Μαχαίρωσαν το ρώσο πρόξενο και τη σύζυγό του στο Σουδάν

Μαχαίρωσαν το ρώσο πρόξενο και τη σύζυγό του στο Σουδάν

Ένας Ρώσος διπλωμάτης και η σύζυγός του δέχτηκαν επίθεση σήμερα στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, από έναν άνδρα από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ο οποίος τους μαχαίρωσε, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

Ο δράστης είχε μόλις μάθει ότι ο αδελφός του σκοτώθηκε από Ευρωπαίους στρατιώτες στην πατρίδα του και ήθελε να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας έναν Δυτικό, ανέφερε η σουδανική αστυνομία.

Ο Ρώσος πρόξενος και η σύζυγός του νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που συνορεύει με το Σουδάν, βυθίστηκε στο χάος τον περασμένο Μάρτιο όταν οι αντάρτες Σελεκά —στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι— κατέλαβαν την πρωτεύουσα και την εξουσία. Η Γαλλία, πρώην αποικία της οποίας είναι η χώρα, έστειλε στην περιοχή στρατεύματα για να προστατεύσει τους πολίτες της και να στηρίξει τους άνδρες της αφρικανικής δύναμης Misca που προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποσχεθεί να στείλει στρατιώτες, όμως η Ρωσία δεν έχει στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

"Δεν υπήρχε κανένα άλλο κίνητρο παρά μόνο η εκδίκηση για το θάνατο του αδελφού του", τονίζεται στην ανακοίνωση της σουδανικής αστυνομίας.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο