Πάνω από το ένα τέταρτο των κατοίκων της Αυστραλίας που έχουν γεννηθεί σε άλλες χώρες και το ποσοστό συνεχίζει να αυξάνεται με γοργό ρυθμό λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών που δέχεται τα τελευταία χρόνια η Αυστραλία

Ρεκόρ αποτελεί και ο αριθμός των 18.000 μεταναστών που πολιτογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ημέρας της Αυστραλίας σε διάφορες τελετές που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία, οι γεννημένοι στη Μεγάλη Βρετανία που έχουν εγκατασταθεί στην Αυστραλία αποτελούν το 5,3% του συνολικού πληθυσμού και ακολουθούν οι προερχόμενοι από τη Νέα Ζηλανδία με 2.6%, οι Κινέζοι με 1,8% και οι Ινδοί με 1,6 τοις εκατό. 

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Dr Bob Birrell, που ασχολείται με την αύξηση του πληθυσμού της χώρας στο ειδικό τμήμα του Πανεπιστημίου Monash είπε ότι η Αυστραλία παραμένει ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στον κόσμο για άτομα που θέλουν να μεταναστεύσουν αναζητώντας μια καλύτερη ζωή γιατί τους παρέχει πολλές και ποικίλες ευκαιρίας εργασίας.
Ο πιο πάνω λόγος σε συνάρτηση με την επέκταση των μεταναστευτικών προγραμμάτων που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις είχε ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των μόνιμων και προσωρινών μεταναστών. 

Σημαντικό είναι να αναφέρομαι, ότι αποτελεί ρεκόρ για τις χώρες της Δύσης, η αύξηση του πληθυσμού της Αυστραλίας ο οποίος και πλησιάζει τα 23,5 εκατομμύρια κατοίκους.
Τα τελευταία χρόνια η Αυστραλία δέχεται περίπου 230.000 νέους μετανάστες ετησίως, που σημαίνει ότι ο πληθυσμός της αυξάνεται κατά 1,8% το χρόνο, ποσοστό, που όχι μόνο ξεπερνά κατά πολύ τις χώρες της Δύσης, αλλά και πολλές χώρες της Ασίας. 

Ο μεγαλύτερος αριθμός των νεοφερμένων μεταναστών προτιμά να εγκατασταθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και το Περθ, καθώς και στο Νότιο Κουήνσλαντ.
Ο ίδιος οργανισμός αναφέρει ότι το προσδόκιμο της ηλικίας των Αυστραλών είναι 82 χρόνια. 

Τέλος υπολογίζεται ότι σε 50 περίπου χρόνια ο πληθυσμός της Αυστραλίας θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια κατοίκους.