Η  γοητευτική και θρυλική ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζούλιαν Μουρ θα είναι το νέο υπερ- όπλο της Άγκυρας στη διαφημιστική εκστρατεία που ξεκινάει η γειτονική χώρα για να συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια τουρίστες στα εδάφη της το καλοκαίρι που έρχεται. 

Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού από ότι φαίνεται δεν αρκείται στα  τηλεοπτικά σήριαλ που χρηματοδοτεί και στη συνέχεια τα μοιράζει σχεδόν δωρεάν σε κάθε γωνιά της γης αλλά επιστρατεύει και γνωστά πρόσωπα προκειμένου να συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον πάνω της. 

Και η Άγκυρα δεν περιορίζεται μόνο στην πρόσληψης της γνωστής  γοητευτικής ηθοποιού αλλά προσλαμβάνει και τους καλύτερους ξένους φωτογράφους. 

Θα φωτογραφίσουν την Μουρ  στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά , στις παραλίες της στο Αιγαίο, στην Κωνσταντινούπολη , στηνη  Αγία Σοφία και σε ότι άλλο πιστεύουν οι Τούρκοι ότι μπορεί να μαγνητίσει τους εν δυνάμει τουρίστες. 

Αναμένεται τα γυρίσματα της νέας διαφημιστικής ταινίας που ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας να ολοκληρωθούν και να παρουσιασθούν τον Φεβρουάριο. 

Λέγεται πως ένας από τους φωτογράφους θα είναι εκείνος  που τράβηξε την γνωστή φωτογραφία της μικρής Αφγανής με τα πράσινα μάτια που έγινε εξώφυλλο στο National Geographic.. 

Ο εν λόγω φωτογράφος ο Μακ Κάρι, έχει πάνω  από 40 διεθνή βραβεία.