Οι ηγέτες των κομμάτων που συνθέτουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στο Μαυροβούνιο αποφάσισαν να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών Μίλο Τζουκάνοβιτς, με τη συμμετοχή του προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ράνκο Κριβόκαπιτς, του αρχηγού του Φιλελεύθερου Κόμματος Άντρια Πόποβιτς και των αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούν την αλβανική, τη βοσνιακή και την κροατική μειονότητα.

Στην τοποθέτησή του, ο Μίλο Τζουκάνοβιτς τόνισε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ αποτελεί προγραμματική προτεραιότητα της κυβέρνησης για το τρέχον έτος και ανέφερε ότι στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, τον προσεχή Σεπτέμβριο, στη Μεγάλη Βρετανία, αναμένεται να απευθυνθεί προς το Μαυροβούνιο, η επίσημη πρόσκληση για ένταξη.

Οι αρχηγοί των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού συμφώνησαν ότι "η ένταξη στο ΝΑΤΟ αποτελεί στόχο στρατηγικής σημασίας και για την επίτευξή του θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός, τα κόμματα και να γίνει αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που έχει ήδη ξεκινήσει". 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έγιναν τελευταία,η πλειοψηφία των πολιτών του Μαυροβουνίου τάσσεται κατά της ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ.