Τη σταδιακή «αφύπνιση» του Μίκαελ Σουμάχερ αποφάσισαν να επιχειρήσουν οι θεράποντες ιατροί του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, έπειτα από σχεδόν έναν μήνα που βρίσκεται σε κώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της  γαλλικής εφημερίδας L' Equipe, ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει τοποθετηθεί από την αρχή της εβδομάδας στη φάση της βαθμιαίας αφύπνισης. Πρόκειται για μια αργή βαθμιαία φάση ανάκαμψης που προσωρινά έχει περιοριστεί σε κάποια πρώτα τεστ σωματικών αντιδράσεων, ακούσιων μεν, στα οποία όμως ο θρύλος της Formula 1 δείχνει να ανταποκρίνεται μερικώς.

Σε κάθε περίπτωση οι νευροχειρούργοι που έχουν αναλάβει τον Σουμάχερ εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, ωστόσο εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι μετά τις τελευταίες αυτές εξελίξεις. Δεν έχουν αλλάξει πάντως καθόλου τις επίσημες διαγνώσεις τους που θέλουν τον Γερμανό πιλότο να βρίσκεται σε "σταθερή" κατάσταση.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Ζαν-Λουκ Τρουέγ, πρώην επικεφαλής της νευρολογίας στο γαλλικό νοσοκομείο Φος στην περιοχή Σιρέσνς, οι τέσσερις εβδομάδες σε τεχνητό κώμα ήταν το μάξιμουμ χρονικό διάστημα, ώστε να αρχίσει η αφύπνιση.

«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Πρόκειται για μια περίοδο σύγχυσης και είναι αδύνατον να γίνουν προβλέψεις. Χρειάζονται χρόνια για περιπτώσεις σοβαρών τραυμάτων του εγκεφάλου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως η μάνατζερ του «Σούμι», Ζαμπίνε Κεμ, απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, με μήνυμά της στο Twitter. «Τονίζω και πάλι ότι οποιαδήποτε δήλωση που αφορά την υγεία του Μίκαελ και δεν προέρχεται από τους θεράποντες γιατρούς ή τη μάνατζέρ του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εικασία. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα σχολιάζουμε εικασίες», έγραψε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι στις 29 Δεκεμβρίου 2013 κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.