Ο Μίκαελ Σουμάχερ αφυπνίζεται από το τεχνητό κώμα, δήλωσε η μάνατζέρ του Ζαμπίνε Κεμ, καθώς οι γιατροί που τον επιβλέπουν έχουν αρχίσει να μειώνουν τα επίπεδα των φαρμάκων της νάρκωσης.

«Η νάρκωση του Μίκαελ μειώνεται για να επιτραπεί να αρχίσει η διαδικασία της αφύπνισης, η οποία μπορεί να πάρει πολύ χρόνο», αναφέρει η Κεμ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα L' Equipe σε χθεσινό δημοσίευμα, ήδη από τη Δευτέρα οι θεράποντες ιατροί του «Σούμι» είχαν αρχίσει να του μειώνουν τα φάρμακα και το πρώτο ενθαρρυντικό σημάδι ήταν ότι ανοιγόκλεισε τα μάτια του. Οι ειδικοί τονίζουν πως η «αφύπνισή» του από το τεχνητό κώμα θα διαρκέσει αρκετές μέρες και χρειάζεται προσοχή.

Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 βρίσκεται σε τεχνητό κώμα σε νοσοκομείο της ανατολικής γαλλικής πόλης Γκρενόμπλ εδώ και περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες, έπειτα από ένα ατύχημα που υπέστη στις 29 Δεκεμβρίου, όταν έπεσε με το κεφάλι σ' ένα βράχο ενώ έκανε σκι εκτός πίστας στο χιονοδρομικό κέντρο του Μεριμπέλ.