Οι τοιχογραφίες στο ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο εντυπωσιασμού και συζητήσεων.

Μετά την τοιχογραφία των κτητόρων όπου απεικονίζεται ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Αμφιλόχιος να πρωτοστατεί, ενώ απουσιάζει ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος,μία άλλη τοιχογραφία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Στην παρουσίαση των δεινών της κολάσεως καθαρά απεικονίζεται ο νυν πρόεδρος της βουλής του Μαυροβουνίου Ράνκο Κριβόκαπιτς ενώ δίπλα του στην πυρά «ψήνονται» ο Μαρξ, ο Ένγκελς και ο Τίτο.

Ο πρωθιερέας του Ναού, Βέλιμπορ Τζόμιτς θεωρεί περιττό να δώσει εξηγήσεις για το πώς πέρασαν τις πύλες της κολάσεως, ο Μαρξ, ο Ένγκελς και ο Τίτο, ενώ για τον Κριβόκαπιτς αναφέρει ότι τον περιμένει η κόλαση «εξαιτίας του πολέμου που έκανε κατά της μητρόπολης του Μαυροβουνίου».

Κάποιοι επισκέπτες, σε άλλη τοιχογραφία του Ναού, διέκριναν και το πρόσωπο του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Ο πρωθιερέας Τζόμιτς δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο και καλεί όλους όσοι θέλουν να διαπιστώσουν τι κρύβεται στις τοιχογραφίες να επισκεφτούν το Ναό της Αναστάσεως του Χριστού.