Τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά που ερρίφθησαν από ελικόπτερα στην πόλη Νταράγια, την οποία ελέγχουν οι εξεγερμένοι, όχι μακριά από την πρωτεύουσα Δαμασκό, όπως ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην πόλη Χαλέπι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια παρόμοια επιδρομή στη συνοικία Κάντι Άσκαρ.

Στην ίδια πόλη, τουλάχιστον έξι στελέχη των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο καθεστώς σκοτώθηκαν όταν μια μονάδα ισλαμιστών πυρπόλησε ένα κτίριο στην Καράμ αλ Τουράμπ, μια συνοικία στα νοτιοανατολικά της πόλης.

Στην ομώνυμη επαρχία, δέκα ακόμη μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε άλλο κτίριο σε ένα χωριό στην περιφέρεια της Χανάσερ, που βρίσκεται στα χέρια του στρατού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας τουλάχιστον 16 στελέχη των δυνάμεων οι οποίες παραμένουν πιστές στο καθεστώς σκοτώθηκαν σε επίθεση ισλαμιστών μαχητών εναντίον ενός σημείου ελέγχου κατά την διάρκεια της νύχτας στην ομώνυμη πόλη.

Στην ίδια επαρχία, στην περιοχή Κουσέιρ, μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στο συριακό στρατό που υποστηρίζεται από άνδρες της Χεζμπολάχ του Λιβάνου από τη μια και ισλαμιστών του Μετώπου αλ Νόσρα από την άλλη.

Στο Λίβανο, μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε πως δύο Σύροι τραυματίστηκαν από πυρά που προέρχονταν από τη Συρία στην περιοχή Ουάντι Χάλεντ, στα σύνορα των δύο κρατών. Ο Ερυθρός Σταυρός και ο λιβανικός στρατός επενέβησαν και τους διακόμισαν σε νοσοκομεία αλλά ο ένας εκ των δύο υπέκυψε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.