Ο γιος του διοικητή των ειδικών δυνάμεων του στρατού της Λιβύης στη Βεγγάζη, Ουάνις Αμπού Χαμάντα, έπεσε θύμα απαγωγής σήμερα σε αυτή την πόλη στα ανατολικά της χώρας, ανέφερε στρατιωτική πηγή με δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Άλι Αμπού Χαμάντα, φοιτητής, απήχθη από αγνώστους κοντά στο πανεπιστήμιο Γκαρ Γιούνες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, σημειώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό αυτό.

«Έφευγε από το πανεπιστήμιο όταν δύο αυτοκίνητα έκλεισαν το δρόμο του και (οι απαγωγείς) τον έσυραν μακριά» δήλωσε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς περιγράφοντας την απαγωγή του γιου του.

Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο ο στρατός συγκρούεται εδώ και μήνες με τους μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Άνσαρ Αλ Σαρία στη Βεγγάζη.

Η οργάνωση αυτή έχει κατηγορηθεί ότι ευθύνεται για την επίθεση η οποία είχε διαπραχθεί εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην ίδια πόλη το 2012, κατά την οποία σκοτώθηκαν ο Αμερικανός πρεσβευτής και τρεις άλλοι Αμερικανοί.