Ο μεγαλύτερος Ολυμπιονίκης της Αυστραλίας και ζωντανός θρύλος των υδάτινων σπορ, Ίαν Θορπ εισήχθη σε κλινική στο Σίδνεϊ για να καταπολεμήσει την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό. 

Αυτό αναφέρει ο αυστραλιανός τύπος συμπληρώνοντας πως μέλη της οικογένειάς του επιβεβαίωσαν ότι ο 31χρονος Θορπ τραυματίστηκε πέφτοντας στο σπίτι και για αυτό αναζήτησαν βοήθεια. To βράδυ της Τετάρτης εισήχθη σε νοσοκομείο. 

Ο Θορπ είναι υπό την παρακολούθηση ειδικών που προσπαθούν να τον ενισχύσουν στην προσπάθεια να βγει από την κατάθλιψη η οποία επέστρεψε στη ζωή του έπειτα από την αποτυχημένη του προσπάθεια να επανέλθει στην ενεργό δράση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012. 

Ο κάτοχος πέντε χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων (στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε πέρυσι, είχε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματά του. «Υπήρχαν πολλές φορές στην προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας που κακοποιούσα τον εαυτό μου. Υπήρχαν ημέρες που δεν μπορούσα να βγω από το κρεβάτι, να αντιμετωπίσω τον κόσμο» ανέφερε.