Οι ταϊλανδικές αρχές είναι πιθανό να κλείσουν εκλογικά τμήματα εάν ξεσπάσουν βιαιότητες στη διάρκεια των εκλογών της Κυριακής γεγονός που θα μπορούσε να υπονομεύσει περαιτέρω την αξιοπιστία της ψηφοφορίας, η οποία δε φαίνεται ότι θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη σταθερότητα στη χώρα. 

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών παρά τις απειλές των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που έχουν στρατοπεδεύσει σε πολλά σημεία της Μπανγκόκ ότι θα παρεμποδίσουν την εκλογική διαδικασία για να μην επιστρέψει στην εξουσία το κόμμα της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα. 

Το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο υποστηρίζει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, μποϊκοτάρει τις εκλογές, τις οποίες αναμένεται μεν να κερδίσει το κόμμα της Γινγκλούκ, χωρίς όμως να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών του Κοινοβουλίου. 

Η πιθανότητα να κλείσουν τα εκλογικά τμήματα νωρίς εξαιτίας ταραχών στους δρόμους, θα ενισχύσει τις αμφιβολίες για τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας.