Ο Ιγκόρ Μίροβιτς, μέχρι πρότινος υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντικατέστησε στο αξίωμα του υπουργού Οικονομίας της Σερβίας τον Σάσα Ραντούλοβιτς, ο οποίος παραιτήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, την ίδια ημέρα που αποφασίστηκε η διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, στις 16 Μαρτίου 2014. 

Η τελετή παράδοσης- παραλαβής πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Ειδήσεων Tanjug, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς κατέθεσε στο σερβικό κοινοβούλιο το σχετικό αίτημα απαλλαγής του κ.Ραντούλοβιτς από τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομίας, εξουσιοδοτώντας τον κ.Μίροβιτς να τα αναλάβει εκείνος. 

Ο κ.Μίροβιτς δήλωσε ότι θα επιχειρήσει, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, να βρει μηχανισμούς για τα μελλοντικά "βήματα" της κυβέρνησης, μετά τις πρόωρες εκλογές της 16ης Μαρτίου, και στο διάστημα που μεσολαβεί θα αναζητήσει μία λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στις υπό αναδιάρθρωση εταιρείες. 

Ο κ. Ραντούλοβιτς είχε τοποθετηθεί, ως τεχνοκράτης, από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα στη θέση του υπουργού Οικονομικών, για να προωθήσει μέτρα αναδιάρθρωσης της οικονομίας, όμως στην πορεία υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για το βάθος και τον ρυθμό των παρεμβάσεών του. 

Από τις πλέον επίμαχες προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, που προκάλεσαν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις και από τις μαζικότερες διαδηλώσεις εργαζομένων που έγιναν ποτέ στη Σερβία ήταν το σχέδιο αναδιάρθρωσης 609 κρατικών επιχειρήσεων, το οποίο θα έφερνε αντιμέτωπους με την ανεργία 20.000 -30.000 εργαζόμενους, μέσα στο 2014. 

Ο κ.Ραντούλοβιτς είχε προειδοποιήσει, από τα μέσα του Ιανουαρίου, ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που το Κοινοβούλιο της Σερβίας δεν εγκρίνει τη νέα εργατική νομοθεσία και το συνοδευτικό πακέτο οικονομικών μέτρων. 

Τελικά, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς απέρριψαν τις προτάσεις του κ.Ραντούλοβιτς, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσουν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού του κράτους και σε μεγάλη κοινωνική κρίση και ο υπουργός παραιτήθηκε αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ότι υπονομεύουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.