Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, εισήλθε μια βουλευτής στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε προχθές και στην οποία ο πρωθυπουργός της χώρας και το υπουργικό συμβούλιο, δήλωσαν την παραίτησή τους, στον απόηχο της πρόσφατης αναταραχής.

Οι βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο και σε όλη τη χώρα, ως απάντηση ενάντια στους νόμους που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των ακτιβιστών.

Η Λέσια Όρομπετς, 31 ετών, δικηγόρος και μητέρα δύο παιδιών, είναι βουλευτής του κόμματος «Πατρίδα» της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού, Γιούλια Τιμοσένκο. Την παραμονή της συνεδρίασης του κοινοβουλίου, την περασμένη Τρίτη, έγραψε στην σελίδα της στο Facebook, πως δεν επρόκειτο να παραστεί «καθώς δεν υπήρχε η παραμικρή βεβαιότητα πως μετά τη είσοδο, θα είχε τη δυνατότητα να βγει ξανά».

Ωστόσο, αποφάσισε να παραστεί, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Την επόμενη ημέρα απέρριψε τις παραχωρήσεις της κυβέρνησης προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, χαρακτηρίζοντάς τα «κόλπα για τους θεατές» και «κινήσεις τακτικής».