current views are: 1

1 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση10:51

Άλλοι διαμαρτύρονται για τους «καρχαρίες» κι άλλοι για τους… καρχαρίες

Οι μαζικές διαδηλώσεις της Ελλάδας, όπου πολίτες διαμαρτύρονται κατά των… «καρχαριών», αναπαρήχθησαν και στην Αυστραλία. Μόνη διαφορά ότι εκεί, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να υπερασπιστούν τους καρχαρίες…

Δημοσίευση 10:51’
αρθρο-newpost

Οι μαζικές διαδηλώσεις της Ελλάδας, όπου πολίτες διαμαρτύρονται κατά των… «καρχαριών», αναπαρήχθησαν και στην Αυστραλία. Μόνη διαφορά ότι εκεί, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να υπερασπιστούν τους καρχαρίες…

Οι μαζικές διαδηλώσεις της Ελλάδας, όπου πολίτες διαμαρτύρονται κατά των… «καρχαριών», αναπαρήχθησαν και στην Αυστραλία. Μόνη διαφορά ότι εκεί, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να υπερασπιστούν τους καρχαρίες της θάλασσας.

Η μαζικότερη διαδήλωση έγινε στην παραλία Κότεσλόϊ Μπιτς της Πέρθης με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόσφατη απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης της Δυτικής Αυστραλίας να θανατώνει καρχαρίες, πιθανούς «φονιάδες». Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Sea Shepherd», Jeff Hansen, που διοργάνωσε τις διαδηλώσεις, είπε ότι η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

«Πριν δέκα χρόνια, σε ανάλογες διαμαρτυρίες, είναι ζήτημα να έρχονταν μια χούφτα άνθρωποι. Τώρα έρχονται χιλιάδες. Νέοι, γέροι, γονείς και παιδιά. Κατανοούν πόσο σημαντικοί είναι οι καρχαρίες για το οικοσύστημά μας. Οι άνθρωποι αυτοί λένε πως ωκεανοί χωρίς καρχαρίες είναι πλανήτης χωρίς ανθρώπους. Πρέπει να τους δείξουμε τον σεβασμό που τους αξίζει» δήλωσε ο κ. Hansen.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ακτιβίστρια δέθηκε σε ψαροκάϊκο, στο λιμάνι του Φρίμαντλ, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών και χρειάστηκε να επέμβουν ειδικά συνεργεία για να κόψουν την κλειδαριά και να την απελευθερώσουν.

Το συγκεκριμένο σκάφος χρησιμοποιείται από τις Αρχές για να εντοπίζονται καρχαρίες και η αναχώρησή του καθυστέρησε επί δυο ώρες.

Στο πλαίσιο των διαμαρτυριών εμφανίστηκαν και ορισμένοι πολίτες που υποστηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης για θανάτωση καρχαριών και οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από τους άλλους διαδηλωτές.

Η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας έκανε γνωστό ότι θα διαθέσει 20 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμά της για να προστατεύσει τους λουόμενους από τους καρχαρίες.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Κόλιν Μπαρνέτ, είπε ότι τα μέτρα είναι επιβεβλημένα από τη στιγμή που σημειώθηκαν αρκετά θανατηφόρα κρούσματα στις ακτές της πολιτείας τα τελευταία τρία χρόνια. Πρόσθεσε, δε, πως το μέτρο αυτό θα αρθεί το 2015.

Η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας τοποθέτησε 72 δολωμένα αγκίστρια κατά μήκος των παραλιών και απείλησε με φυλάκιση όποιον αφαιρέσει τα δολώματα από τα αγκίστρια.

«Χωρίς τους καρχαρίες, η ανθρωπότητα δεν θα έχει μέλλον, καθώς διαταράσσεται το οικοσύστημα, στο οποίο κάθε ζωντανός οργανισμός έχει ουσιαστικό ρόλο», δήλωσε ο ιδρυτής της Κίνησης «Η Δυτική Αυστραλία υπέρ της προστασίας των καρχαριών».

Σύμφωνα με το μέτρο της κυβέρνησης, κάθε καρχαρίας, μεγαλύτερος των τριών μέτρων, θα θανατώνεται αμέσως μόλις εντοπίζεται.


σχετικα αρθρα