Βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ φιλοκυβερνητικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη βόρεια Μπανγκόκ σήμερα, παραμονή των βουλευτικών εκλογών, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες προσθέτοντας ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς και εκρήξεις. Οι ταραχές σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές που θέλουν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή των αυριανών εκλογών και σε οπαδούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το κέντρο πρώτων βοηθειών, τουλάχιστον ένας άνθρωπος νοσηλεύεται με τραύματα από σφαίρα. Δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δύο εκρήξεις και δεκάδες πυροβολισμοί ακούστηκαν στη βόρεια Μπανγκόκ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που είδε διαδηλωτές να κρατούν πιστόλια.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι διαδηλωτές ή οι τραυματίες είναι υποστηρικτές ή επικριτές της κυβέρνησης.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Λάκσι της Μπανγκόκ, κοντά στο αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ, ένα προπύργιο του Puea Thai Party, του κόμματος της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα οπαδών της κυβέρνησης προσέγγισε διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει κτίριο, στο οποίο βρίσκονταν οι κάλπες οι οποίες θα μεταφέρονταν σε διάφορα εκλογικά κέντρα.