Αισιοδοξία Κέρι για το Μεσανατολικό

Αισιοδοξία Κέρι για το Μεσανατολικό

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε αισιόδοξος ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης Ομπάμα να μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων μπορεί να στεφθεί με επιτυχία.

«Είμαι αισιόδοξος και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτό», ανέφερε κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια ο κ. Κέρι, ο οποίος παρά τον σκεπτικισμό που επικρατεί για τα αποτελέσματα της ειρηνευτικής διαδικασίας, οδηγεί την προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να οδηγηθούν οι δύο πλευρές προς μια συμφωνία.

«Πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα, αλλιώς δεν θα το επιδιώκαμε», είπε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. «Δεν νομίζω ότι θέλουμε να είμαστε δονκιχωτικοί. Δουλεύουμε σκληρά, επειδή οι συνέπειες της αποτυχίας θα είναι απαράδεκτες» συμπλήρωσε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν να ολοκληρώσουν μια συμφωνία-πλαίσιο μέσα στις επόμενες εβδομάδες και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν μια τελική ειρηνευτική συμφωνία έως το τέλος του 2014, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Μάρτιν Ίντικ ανέφερε ότι το ειρηνευτικό πλαίσιο θα επιλύει τα βασικά ζητήματα στη πολύχρονη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων, της ασφάλειας, των προσφύγων και των εβραϊκών εποικισμών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο