Φονικό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την Ιταλία, όπου δύο γυναίκες κι ένα 7χρονο κοριτσάκι, παρασύρθηκαν από χείμαρρο που είχε πλημμυρίσει. Από την τραγωδία, που σημειώθηκε Κοντράντα Ρομανέλο, στην ανατολική Σικελία, γλύτωσαν τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του κοριτσιού, καθώς κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Πιο τυχεροί στάθηκαν οι επιβάτες ενός 4x4, το οποίο επίσης παρασύρθηκε από τον ποταμό Σιμέτο, στην ανατολική Σικελία. Ελικόπτερο της πυροσβεστικής της Κατάνιας μετείχε στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους από το όχημα και τη διάσωσή τους.

Στο μεταξύ, σφοδρή κακοκαιρία, κατακλυσμιαίες βροχές που προκαλούν πλημμύρες πλήττουν από την Παρασκευή όλη τη χώρα, όπως και πυκνές χιονοπτώσεις στις Άλπεις.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν στο εξής περισσότερο τον νότο, κυρίως τις περιοχές Καλαβρία, Μπασιλικάτα και Σικελία, προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Στη Ρώμη, η στάθμη των υδάτων του Τίβερη αυξήθηκε πολύ στη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν έσπασαν τα φράγματα του ποταμού, παρά τις πλημμύρες που σημειώνονται στην περιφέρεια αυτή.

Στις Άλπεις, οι πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις επικοινωνίες και προκαλούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Στην περιοχή του Ανω Αδίγη το χιόνι που έπεσε ξεπέρασε τα δύο μέτρα. Όλα τα περάσματα είναι κλειστά και ορισμένα δρομολόγια αμαξοστοιχιών προς την Αυστρία ακυρώθηκαν.

Σφοδρές χιονοπτώσεις σαρώνουν επίσης περιοχές του βορρά λιγότερο ορεινές. Ο στρατός, με εκχιονιστικά μηχανήματα, μετέχει στις επιχειρήσεις για τον καθαρισμό των αυτοκινητοδρόμων στη Βενετία, κυρίως στην περιφέρεια Μπελούνο.