Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν επιδρομή με πυρά μέσα και γύρω από ένα τζαμί στην Μομπάσα της Κένυας όταν έλαβαν μια πληροφορία ότι μουσουλμάνοι νέοι ριζοσπαστικοποιούνται και εκπαιδεύονται για επιθέσεις.

Η έφοδος προκάλεσε βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μέσα στο τέμενος Μάστζιντ Μούσα στην υποβαθμισμένη συνοικία Ματζένγκο και σε κοντινούς δρόμους.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πυροβόλησε στον αέρα για να απωθήσει το πλήθος, που πέταγε πέτρες.

«Ο τζιχάντ είναι ο δρόμος», σημείωσε ένας νεαρός που βρίσκονταν μέσα στο τζαμί και πρόσθεσε: «Επιτέθηκαν στο τζαμί μας, αλλά δεν θα σκοτώσουν την ψυχή μας».

Από την πλευρά τους οι Αρχές ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν πυρά από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές οι ηγέτες των οποίων κατά την έφοδο των αστυνομικών κρύφτηκαν πίσω από παιδιά και βρέφη για να προφυλαχτούν.

Οι αρχές της Κένυας επιδιώκουν την εξάρθρωση των ισλαμιστικών δικτύων στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η αστυνομία κατέσχεσε μαύρα πανό των ισλαμιστών με συνθήματα υπέρ του τζιχάντ, φορητούς υπολογιστές και DVD στην έφοδό της.

Οι πιστοί στο τέμενος Μάστζιντ Μούσα κατηγορούν τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι έχουν εξαπολύσει εναντίον τους ένα τάγμα θανάτου, κάτι το οποίο οι αρχές διαψεύδουν.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας προσήγαγαν πάνω από 100 ανθρώπους ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.