Σφοδρές μάχες στο Ιράκ για την ανακατάληψη συνοικιών της Ράμαντι

Σφοδρές μάχες στο Ιράκ για την ανακατάληψη συνοικιών της Ράμαντι

Στρατιωτικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας διεξήχθησαν σήμερα από τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις, για να ανακαταλάβουν συνοικίες της Ράμαντι, μιας πόλης περίπου 100 χλμ. από τη Βαγδάτη, που είχαν τεθεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών πριν από ένα μήνα και πλέον.

Στη Φαλούτζα, περίπου 60 χλμ. από την πρωτεύουσα, αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν περιοχές που ελέγχουν αντικυβερνητικοί μαχητές στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια χερσαία επιχείρηση.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλες περιοχές του Ιράκ, όπου οι βιαιότητες στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους τον Ιανουάριο, τον πιο αιματηρό μήνα στη χώρα μετά τον Απρίλιο του 2008.

Στη Ράμαντι, στρατιώτες και αστυνομικοί με την υποστήριξη μαχητών από φυλές, οι οποίες τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης, ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε, σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας και έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο προσωρινός υπουργός Αμύνης Σάαντουν αλ Ντουλάιμι μετέβη στην πόλη για να επιβλέψει τις επιχειρήσεις. Πλήρως ή εν μέρει ανακαταλήφθηκαν συνοικίες κλειδιά περιλαμβανομένης της Μαλάαμπ, της Οδού 60, της Χουμάιρα και της Άλμπου Τζαμπάρ, σύμφωνα με δύο αξιωματικούς της αστυνομίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο