Τη στήριξη σημαντικών στελεχών της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς έχει εξασφαλίσει για την προεδρία της Κομισιόν ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, και έχει αναδειχθεί σε φαβορί στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τέσσερις διαφορετικές πηγές, ο Γιουνκέρ έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ. Όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος, η κυρία Μέρκελ τηλεφώνησε στον κ. Γιουνκέρ, προκειμένου ον διαβεβαιώσει προσωπικά ότι έχει την στήριξή της.

«Οι περισσότεροι ηγέτες της ΕΕ, εκ των οποίων και η κυρία Μέρκελ, τον ενθαρρύνουν να κατέβει υποψήφιος. Πράγματι, μπορώ να πω ότι δεν τον ενθαρρύνουν απλώς, αλλά τον καλούν να κατέβει», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου αρνήθηκε να σχολιάσει δηλώνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα επιλέξει τον υποψήφιό του στο συνέδριο του Μαρτίου (6-7 του μήνα στο Δουβλίνο).