Ο γιος του Φάγεζ Σάρα, σημαντικού μέλους του αντιπολιτευόμενου συριακού συνασπισμού, πέθανε «από τα βασανιστήρια» που υπέστη σε μια φυλακή της Δαμασκού, κατήγγειλε σήμερα ο πατέρας του.

Στην ανακοίνωσή του ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης καταγγέλλει «τον θάνατο του Ουίσαμ Φάγεζ Σάρα» από βασανιστήρια.

Ο πατέρας του, που είναι μέλος της πολιτικής επιτροπής του συνασπισμού από τον περασμένο Αύγουστο, επιβεβαίωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι ο 27χρονος γιος του και πατέρας δύο παιδιών είναι νεκρός.

«Μετά από όλα αυτά τα πλήγματα που δεχτήκαμε και τα χτυπήματα σε βάρος του λαού μας —τους νεκρούς, τις συλλήψεις, τους εκτοπισμένους, τις καταστροφές— πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι ο Ουίσαμ βασανίστηκε μέχρι θανάτου σε μια φυλακή της στρατιωτικής ασφάλειας στη Δαμασκό», έγραψε ο Σάρα

«Ο Ουίσαμ ήταν ένας από τους πρώτους νέους που συμμετείχαν στην επανάσταση, που διαδήλωναν ενάντια στη δικτατορία», πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας ότι ο γιος του ήταν «φιλειρηνικός» ακτιβιστής.

Ο Ουίσαμ είχε συλληφθεί για πρώτη φορά την άνοιξη του 2012 μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Μπάσεμ. Αφέθηκε ελεύθερος και συνελήφθη και πάλι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Φάγεζ Σάρα είναι ενεργό μέλος της συριακής αντιπολίτευσης εδώ και πολλά χρόνια και το 2005 ήταν μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Δαμασκού, με την οποία ζητούσαν από το καθεστώς να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Είχε συλληφθεί πολλές φορές και στα τέλη της δεκαετίας του 1970 φυλακίστηκε για δύο χρόνια. Στις αρχές της εξέγερσης, τον Μάρτιο του 2011, συνελήφθη και πάλι και κρατήθηκε επί έναν μήνα. Σήμερα ζει εξόριστος στην Τουρκία.