Καίριες αποφάσεις της βουλγαρικής κυβέρνησης υπαγορεύονται από τον αμφιλεγόμενο μεγιστάνα των ΜΜΕ Ντέλιαν Πέεφσκι, δήλωσε ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος τώρα είναι επικεφαλής του κινήματος «Εναλλακτική πρόταση για τη βουλγαρική αναγέννηση» (ABV).

Ο Ντέλιαν Πέεφσκι, ο οποίος είναι μέλος της Βουλγαρικής Βουλής με το Κίνημα Δικαιωμάτων Ελευθεριών, προκάλεσε «κύμα« αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βουλγαρία, όταν διορίστηκε επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας τον Ιούνιο. Υπό την πίεση των διαμαρτυριών, ο διορισμός του ανακλήθηκε.

Ο κ. Παρβάνοφ, πρώην αρχηγός του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP), σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό bTV τόνισε ότι «η αυτοκρατορία του Ντέλιαν Πέεφσκι» είναι παράδειγμα επιχειρηματικού ομίλου που αποκόμισε οφέλη τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση με επικεφαλής το GERB του Μπόικο Μπορίσοφ, που παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2013, όσο και από τον τωρινό κυβερνητικό συνασπισμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

Η συνέντευξη έρχεται τρεις μέρες αφότου το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ήρε την πολιτική εμπιστοσύνη του σε στελέχη του που στηρίζουν το κίνημα του Παρβάνοφ.

Ο Γκεόργκι Παρβάνοφ είναι σε σύγκρουση με το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα επειδή το κίνημά του ετοιμάζεται να κατέλθει ανεξάρτητο στις ευρωεκλογές του Μαΐου.