Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μεσολαβήσει στην πολιτική κρίση που μαίνεται στην Ουκρανία έκανε ο Βιτάλι Κλίτσκο, εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης.

«Κάποιος πρέπει να ακολουθήσει την οδό των διαπραγματεύσεων και να αξιολογήσει όλες τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις», δήλωσε ο κ. Κλίτσκο, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, ύστερα από συνάντηση που είχε αργά το βράδυ της Τρίτης στο Κίεβο με την Κάθριν Άστον, ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Ο κ. Κλίτσκο πρόσθεσε ότι η κ. Άστον τον διαβεβαίωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να στείλει μεσολαβητές για να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους ηγέτες της αντιπολίτευσης και την κυβέρνηση.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας συναντήθηκε την Τρίτη με τον κ. Κλίτσκο και με άλλους ηγέτες της αντιπολίτευσης - τον Αρσένι Γιατσενίουκ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Γιούλια Τιμόσενκο «Μητέρα Πατρίδα» και τον Όλεχ Τιαχνίμποκ, ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Σβόμποντα.