Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναχώρησε σήμερα από το Ρίο ντε Ζανέιρο για τη Χιλή, το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη νότια Αμερική.

Το προεδρικό αεροσκάφος αναχώρησε από τη στρατιωτικη βάση του Γκαλεάο με τον Ομπάμα, τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους, Σάσα και Μαλία.

Ομιλία με θέμα την πολιτική της κυβέρνησής του απέναντι στις χώρες της Λατινικής Αμερικής πρόεκιται να εκφωνήσει σήμερα στο Σαντιάγκο. Την Τρίτη πρόκειται να μεταβεί και στο Σαλβαδόρ, τη μοναδική χώρα που ανήκει που έχει συμπεριλάβει στην περιοδεία του και βρίσκεται στην κεντρική Αμερική

Παρά τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν τροποποίησε το πρόγραμμά του. Σύμφωνα όμως με το Λευκό Οίκο, εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, καθώς ενημερώνεται από τους συμβούλους του. Μάλιστα την εντολή στις αμερικανικές δυνάμεις να βάλλουν κατά στόχων στη Λιβύη την έδωσε ενώ βρισκόταν στη Βραζιλία.

Επωφελήθηκε πάντως από το ταξίδι αυτό για να περάσει μερικές στιγμές με την οικογένειά του, αφού όλοι μαζί επισκέφθηκαν το βράδυ της Κυριακής το άγαλμα του Λυτρωτή Χριστού που δεσπόζει στον κόλπο του Ρίο.