Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν διαφημίζει ότι διαθέτει τα καλύτερα ελικόπτερα και ζητά να αφαιρεθεί η έρευνα και η διάσωση του Αιγαίου από την Ελλάδα ώστε να δοθεί στην Άγκυρα , την ίδια ώρα τριάχρονα παιδάκια πεθαίνουν αβοήθητα στα βάθη της Τουρκίας από πυρετό και βήχα. Οι γονείς τους στη συνέχεια τα κουβαλούν στην πλάτη τους πολλά χιλιόμετρα για να τα θάψουν....

Το τραγικό περιστατικό που διαδραματίστηκε στην επαρχία Γκιουρπινάρ του νομού Βαν αποτελεί «γροθιά» στο στομάχι...

Η οικογένεια Τας από τον οικισμό Τσελί του χωριού Γιαλίντζα , δεν μπόρεσε να πάει το 3χρονο παιδί τους που παρουσίαζε υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο, επειδή οι δρόμοι ήταν κλειστοί. Το παιδί πέθανε. Κανένα ελικόπτερο δεν πήγε να το πάρει από το παγωμένο και βυθισμένο στα χιόνια χωριό όπου διέμενε με την οικογένειά του.

Η οικογένεια τους υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων των δρόμων, των ομάδων υγείας και των υπευθύνων του φυλακίου, υποστηρίζοντας ότι το αγοράκι τους πέθανε από παραλείψεις.

Η οικογένεια έβαλε την σορό μικρού Μουχαρέμ σε ένα τσουβάλι και το κουβάλησε ο πατέρας στην πλάτη του για να το μεταφέρει στην πλησιέστερη πόλη.

Χρειάστηκε να περπατήσει 16 ολόκληρα χιλιόμετρα μέσα από μονοπάτια και με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν κρατώντας το άψυχο κορμί του Μουχαρέμ.

Το περιστατικό συνέβη 4 μέρες πριν στον οικισμό Τσελί που βρίσκεται σε απόσταση 80 χλμ από την κωμόπολη Γκιουρπινάρ. Το τριάχρονο αγοράκι της επταμελούς οικογένειας Τας, κατά τις βραδινές ώρες ξαφνικά ανέβασε υψηλό πυρετό και είχε βήχα . Ο δυστυχής πατέρας τηλεφώνησε και κάλεσε βοήθεια . Οι δρόμοι ήταν κλειστοί δεν μπορούσαν να μεταφέρουν το παιδί τους στο νοσοκομείο. Και ενώ η οικογένεια περίμενε με την ελπίδα της ανταπόκριση την περιβόητης τουρκικής κρατικής μηχανής , ο μικρός Μουχαρέμ γύρω στις 02:00 τη νύχτα ξεψύχησε .

Η οικογένεια του μικρού αγοριού είπε ότι θα υποβάλλει μηνύσεις.

Η μεταφορά της σορού από το χωριό Τσελί, καταγράφηκε από το κινητό του θείου του τριάχρονου αγοριού , τον Αμπντουραχμάν Τας.

Γ.Κοκ.