Το Ιράν "καταδικάζει τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη" των δυτικών χωρών που επιζητούν "να βάλουν χέρι στο πετρέλαιό" της, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε ομιλία του στη Μασχάντ η οποία ναμεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.  Σημείωσε δε ότι η Τεχεράνη "υποστηρίζει" το λιβυκό λαό που εξέγερθηκε κατά του Μουαμάρ Καντάφι.

Το Ιράν υποστηρίζει "όλα τα κινήματα εξέγερσης" στην περιοχή που έχουν για σύνθημά τους "το Ισλάμ και την ελευθερία", χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών, προσέθεσε ο Χαμενεΐ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι αποτυχίες των ΗΠΑ στην περιοχή θα συνεχιστούν και κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι "ψεύδεται" όταν λέει ότι υποστηρίζει τον ιρανικό λαό.

"Οι αποτυχίες των ΗΠΑ στην περιοχή θα συνεχιστούν χάρη στο Θεό", σημείωσε ο Χαμενεΐ, ο οποίος κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι επιζητεί να επωφεληθεί των λαϊκών κινημάτων αμφισβήτησης στις χώρες της περιοχής.

Η Ουάσινγκτον υποστήριξε μέχρι τέλους τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και τον Τυνήσιο πρόεδρο Μπεν Άλι, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την εξουσία μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις εναντίον τους, κατέληξε ο αγιατολάχ Χομενεΐ.

TAGS