Το δικαστήριο της Πρίστινας αποδέχθηκε το εισαγγελικό αίτημα και έδωσε εντολή για την προφυλάκιση 30 ημερών του βουλευτή και γιου του πρώτου προέδρου του Κοσόβου, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα, Ουκ.

Ο Ουκ Ρουγκόβα, ένας εργαζόμενος στην πρεσβεία της Ιταλίας στο Κόσοβο και άλλα οχτώ άτομα συνελήφθησαν για οργάνωση παράνομου εμπορίου θεωρήσεων εισόδου της ΕΕ.

Ο γιος του Ιμπραχίμ Ρουγκόβα είναι ύποπτος για τέσσερα ποινικά αδικήματα, συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα, κατάχρηση αξιώματος, απάτη και εγκληματική επιρροή, σύμφωνα με την εφημερίδα "Κόχα Ντιτόρε" της Πρίστινας.

Το δικαστήριο της Πρίστινας αποφάσισε επίσης την προφυλάκιση των Ιζέτ Μπετσίρι και Φλοριάν Φετάνια και όρισε κατ' οίκον περιορισμό για τους υπόλοιπους επτά συλληφθέντες.

Την έρευνα σε βάρος του Ουκ Ρουγκόβα ξεκίνησε εισαγγελέας της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα μετά από υποψίες για παράνομη έκδοση θεωρήσεων εισόδου Σένγκεν στην πρεσβεία της Ιταλίας στο Κόσοβο.

Ο συνήγορος του Ουκ Ρουγκόβα, Μπαιράμ Τρνάβα δήλωσε ότι εναντίον του πελάτη του δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι διέπραξε ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex), διεθνής εισαγγελέας της ειδικής εισαγγελίας του Κοσόβου ήταν επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης με στόχο τη σύλληψη των υπόπτων, οι οποίοι πωλούσαν τις βίζες στην τιμή των 2700 έως 3500 ευρώ.

Ο εισαγγελέας παρακολούθησε τηλεφωνικές συνομιλίες των υπόπτων, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι οι Ουκ Ρουγκόβα, Έντισον Ιντριζάι και Φλοριάν Φετάνι συμμετείχαν στην παράνομη δραστηριότητα της ομάδας του οργανωμένου εγκλήματος.

"Ο Ουκ Ρουγκόβα αντάλλαξε μηνύματα με τον Ιζέτ Μπετσίρι, στα οποία αναφέρονται ονόματα ανθρώπων και τοποθεσίες, καθώς και αριθμοί που αντιστοιχούν σε χρηματικά ποσά και αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών" ανέφερε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Κόχα Ντιτόρε".