Ο Ουκρανός που αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει αεροπειρατεία και να οδηγήσει ένα αεροπλάνο στο Σότσι, έμοιαζε "διαταραγμένος" και είπε πως ήθελε να "σώσει" τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος είναι "όμηρος", όπως είπε, του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ένας περιφερειακός αξιωματούχος του Χάρκοβο που τον γνώριζε.

Ο κατηγορούμενος για αεροπειρατεία Αρτέμ Κοζλόφ "πρόκειται να εξετασθεί από ψυχιάτρους", δήλωσε ο Ιβάν Βαρτσένκο, περιφερειακός σύμβουλος του Χάρκοβο και μέλος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Μπατκίβστσινα (Πατρίδα).

Ο Βαρτσένκο παραδέχθηκε πως τον γνωρίζει και αφηγήθηκε πως ο Κοζλόφ, ένας διπλωματούχος του Πανεπιστημίου Αεροδιαστημικής του Χάρκοβο ο οποίος εργαζόταν ως σχεδιαστής ιστοσελίδων, είχε τον τελευταίο καιρό μια "συμπεριφορά όχι εντελώς φυσιολογική".
Την παραμονή της απόπειράς του να καταλάβει ένα τουρκικό αεροπλάνο ανάμεσα στο Χάρκοβο και την Κωνσταντινούπολη, είχε πει σε πολλά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Βαρτσένκο, ότι ο ουκρανός πρόεδρος είναι "όμηρος" του ρώσου προέδρου και ότι είναι απαραίτητο να τον "σώσουμε", συνέχισε ο περιφερειακός σύμβουλος.

"Ήταν αδύνατο να τον ηρεμήσουμε, αλλά ουδείς περίμενε ότι θα ήταν ικανός να επιχειρήσει να καταλάβει ένα αεροπλάνο", πρόσθεσε.
".