Σε επικίνδυνα επίπεδα ανεβαίνει η στάθμη του Τάμεση, ύστερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, θέτοντας σε συναγερμό τη βρετανική κρατική μηχανή.

Ήδη έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε 14 νέα σημεία στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ κινδυνεύει και το Σόμερσετ.

Η στάθμη των υδάτων του ποταμού έχει φτάσει σε ορισμένα σημεία τα υψηλότερα επίπεδα από τότε που υπάρχουν μετρητές. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις της Δευτέρας, ο καιρός αναμένεται από τα ξημερώματα της Τρίτης να παρουσιάσει επιδείνωση με νέες βροχές που αναμένεται να κρατήσουν μέχρι την Πέμπτη.

To φράγμα του Τάμεση, που προστατεύει το Λονδίνο, έχει κλείσει (και μάλιστα για 28η φορά αυτόν τον χειμώνα). Παράλληλα, τα προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στο νότιο τμήμα της χώρας παραμένουν εξαιτίας των υδάτων.

Το ζήτημα ιδιαίτερα του Σόμερσετ, στις νοτιοδυτικές ακτές, έχει όμως βρεθεί στην προμετωπίδα της σύγκρουσης στο Λονδίνο για τη διαχείριση της κατάστασης. Στη διαμάχη στέκεται από τη μία πλευρά ο λόρδος Σμιθ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και από την άλλη στελέχη της κυβέρνησης.