Για δημιουργία στρατιωτικής παράταξης με στόχο να επιτεθεί στις δυνάμεις ασφαλείας κατηγόρησε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα η αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών  ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν την ύπαρξη της στρατιωτικής μονάδας και κατονόμασε 12 άτομα, τα οποία, όπως υποστήριξε, αποτελούν μέλη αυτής. Δήλωσε επίσης ότι η ομάδα είναι υπεύθυνη για το θάνατο πέντε αστυνομικών, τον περασμένο μήνα, στην επαρχία Μπενί Σουέφ.

Από τον Ιούλιο του 2013 οπότε και ο αρχηγός του στρατού, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ανέλαβε την εξουσία της χώρας, μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική ομάδα και έκτοτε οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας έχουν σκοτώσει περίπου 1.000 μέλη της σε διαδηλώσεις.

Η Αδελφότητα από την πλευρά της, η οποία όπως υποστηρίζει αντιτίθεται στη βία, κατηγορεί τον Σίσι για πραξικόπημα και υπονόμευση της δημοκρατίας.

Οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την υποστηριζόμενη από τον στρατό κυβέρνηση ότι καταπατά διαρκώς τα δικαιώματα των ανθρώπων και ευθύνεται για τις συνεχιζόμενες διαμάχες στη χώρα.