Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε 38χρονος από την Λεμεσό χθες, ο οποίος κατόπτευε με τηλεσκόπιο, τα υποστατικά που θα κτυπούσε. Οι περίεργες κινήσεις του υπόπτου, έγιναν αντιληπτές χθες το πρωί σε χωριό της Λεμεσού, από τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού Νίκο Νίκου, ο οποίος βρισκόταν εκτός καθήκοντος, στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός διέκρινε σε σημείο του δρόμου ένα αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα να σταματά και ο οδηγός του να εξέρχεται του αυτοκινήτου και να παρακολουθεί με τηλεσκόπιο τα σπίτια της γύρω περιοχής.

Μετά από ειδοποίηση του αστυνομικού, το όχημα, ανακόπηκε από περίπολο. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του 38χρονου εντοπίστηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς 62 μεταχειρισμένα ρολόγια, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο τηλεσκόπια. Για την πλούσια γκάμα των ευρημάτων ο ύποπτος, δεν ήταν σε θέση να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Ο 38χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και ακολούθησε έρευνα στην οικία του που έγινε στην παρουσία της 35χρονης συμβίας του, εντοπίστηκαν έντεκα ζωγραφικοί πίνακες, τρεις βιντεοπροβολείς, αριθμός κοσμημάτων, αριθμός ρολογιών χειρός και διάφορα άλλα αντικείμενα για τα οποία ασφαλώς το ζεύγος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την προέλευση.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι, μέρος της περιουσίας είναι προϊόν διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν στην Λεμεσό μεταξύ των ημερομηνιών 19 Ιουνίου 2013 και 4 Φεβρουαρίου 2014.
 
Οι ύποπτοι συνελήφθησαν με δικαστικό ένταλμα και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ το ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Καλού Χωριού συνεχίζουν τις εξετάσεις γύρω από την υπόθεση.