Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι  πρωτοφανείς πλημμύρες που πλήττουν εδώ και αρκετές ημέρες τη νοτιοδυτική Αγγλία πλέον απειλούν και το Λονδίνο καθώς τμήματα του Τάμεση υπερχείλισαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ήδη εκατοντάδες κατοικίες.

Ειδικότερα οι πλημμύρες αναμένεται να επεκταθούν το βράδυ της Δευτέρας στις παρυφές του Λονδίνου.

Ήδη 14 προειδοποιήσεις για πλημμύρες εκδόθηκαν στις κομητείες του Μπέρκσιρ και του Σάρεϊ, στα δυτικά του Λονδίνου, όπου βρίσκεται ο πύργος του Ουίνδσορ.

Πολλές περιοχές, περιλαμβανομένου του Μεγάλου Πάρκου του Ουίνδσορ, έχουν ήδη πλημμυρίσει, ενώ το κάστρο της βασίλισσας Ελισάβετ διασώθηκε καθώς βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εκτιμά ότι 800-900 σπίτια έχουν πλημμυρίσει από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Χιλιάδες ακόμη κατοικίες απειλούνται.

Η πρωτεύουσα στα ανατολικά προστατεύεται από ένα φράγμα, οι αρχές όμως της πόλης του Κρόιντον, στη βόρεια περιφέρεια του Λονδίνου, σχεδιάζουν να προστατέψουν τις κατοικίες και τα καταστήματα προχωρώντας στην άντληση των υδάτων και την εκτροπή τους σε υπόγειες διαβάσεις πεζών.

Στο Μπέρκσιρ, οι πυροσβέστες διέσωσαν σήμερα 16 ανθρώπους, κυρίως στο πλημμυρισμένο χωριό Ρέισμπερι, όπου πολλοί κάτοικοι προμηθεύτηκαν ειδικές ψηλές —ως το μηρό— αδιάβροχες γαλότσες.

Το δημοτικό σχολείο αποτελεί το κέντρο όπου οργανώνεται η παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες.

Ένα τμήμα της νοτιοδυτικής Βρετανίας, κυρίως το Σόμερσετ, έχει πληγεί για περισσότερο από τριάντα ημέρες από σφοδρές πλημμύρες εξαιτίας των βροχοπτώσεων που για το μήνα Ιανουάριο κατέρριψαν κάθε ρεκόρ από το 1766.