Οι βουλευτικές εκλογές στην Ταϊλάνδη ίσως χρειαστεί να επαναληφθούν εξ ολοκλήρου, και όχι μόνο στις περιφέρειες που υπήρξαν προβλήματα, κρίνει μέλος της Εκλογικής Επιτροπής της χώρας. 

Η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές εν μέσω κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, τις οποίες η αντιπολίτευση μποϊκοτάρε και εμπόδισε, γνωρίζοντας πως θα ευνοούσαν την πρωθυπουργό. Η αντιπολίτευση ζητούσε παραίτηση της κυβέρνησης και καθορισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

Εξαιτίας του αποκλεισμού των εκλογικών τμημάτων από τους οπαδούς της αντιπολίτευσης, προβλήματα δημιουργήθηκαν περίπου στο ένα πέμπτο των περιφερειών. 

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ο κίνδυνος κατά τον υπολογισμό των αποτελεσμάτων, να μην πληρωθούον όλες οι βουλευτικές έδρες. 

«Εάν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, δεν μπορεί να επιτύχουν οι εκλογές και να έχουν το 95% των βουλευτών που απαιτείται» ανέφερε στο Reuters  Σομτσάι Σρισουτγιακόρν, μέλος της εκλογικής επιτροπής.

«Ίσως χρειαστεί να θυσιάσουμε αυτές τις εκλογές και να προχωρήσουμε σε νέες» είπε, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ορίσει τη νέα ημερομηνία. 

Μέχρι στιγμής, η θέση της κυβέρνησης είναι πως εάν προκύψουν συνταγματικά προβλήματα εξαιτίας του μπλόκου, κάλπες θα πρέπει να στηθούν μόνο στις εκλογικές περιφέρειες που είχαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.